Rozhovor: Mladý Kamzík Simon Semančík pred Turnajom štyroch krajín U17 v Poprade

Rozhovor: Mladý Kamzík Simon Semančík pred Turnajom štyroch krajín U17 v Poprade

Turnaj štyroch krajín reprezentácie do 17 rokov v Poprade, ktorý dnes štartuje a potrvá do soboty 12. novembra, má aj domáce zastúpenie. Zúčastní sa ho aj 16-ročný útočník HK ŠKP Poprad Šimon Semančík.

Štáb reprezentácie do 17 rokov na čele s hlavným trénerom Rastislavom Paľovom spolu s našimi mladými talentmi vyzve reprezentácie Nemecka, Švajčiarska a Francúzska. K ambíciám svojho tímu na domácom podujatí v Poprade tréner dodal„Domáci turnaj chceme vyhrať. Chceme byť aktívni, agresívni pri hre s pukom v útočnom pásme. To isté platí aj o obrane. Chceme ukázať kvalitný bekček, obetavosť pri blokovaní streľby. Chceme, aby hlavným atribútom nášho úspechu bol dobrý výkon založený na tímovom poňatí hry.“

Popradský odchovanec pôsobí druhú sezónu v dorasteneckej kategórii. V tej minulej mu tréneri ponúkli aj vodcovské úlohy, bodovo to tiež nebolo na tak mladý vek najhoršie (44 zápasov, 15+17). S tej súčasnej si drží priemer bodu na zápas (16 duelov, 11+5), je druhým najproduktívnejším Kamzíkom a streleckým lídrom. Momentálne sa dorastenci nachádzajú na siedmej priečke. „Je pred nami ešte dlhá sezóna, ktorá mala zatiaľ svoje dobré a zlé momenty. Budeme sa snažiť urobiť všetko preto, aby sme do Popradu doniesli titul majstra Slovenska,“ bilancuje jej doterajší priebeh nádej popradského hokeja.

Nominácia do reprezentácie nie je každodennou záležitosťou. V tomto smere ale nejde u Simona o úplného nováčika. „Bol som súčasťou viacerých kempov U16 či U17, v tej mladšej kategórii som už odohral aj dva zápasy s dvojkrížom na hrudi. Tentokrát som sa o nominácii na turnaj dozvedel dva týždne pred zrazom od nášho šéftrénera mládeže Romana Tomasa,“ poodhalil autora radostnej správy.

Odohrať reprezentačný turnaj na domácej pôde v meste, kde hráč hokejovo vyrastá, je sen každého hráča. Slovenskú reprezentáciu postupne čaká vo štvrtok v hlavnej hale zimného štadióna o 17:00 výber Švajčiarska, v piatok v rovnakom čase Nemecko a následne v sobotu už o 15:00 o rok starší Francúzi. „Keďže je to domáci turnaj, je to pre nás obrovská motivácia. Tobôž pre mňa ako pre hráča Popradu, budeme sa snažiť podať čo najlepšie výkony a vybojovať pre Slovensko zlato. Sústredenie som strávil s tímom, nečakal som na zápasy v pohodlí domova. Dôkladne som sa pripravil na turnaj a teraz je na čase pretaviť to do dobrých výsledkov,“ uzavrel Simon Semančík našu debatu.