Turnaj o pohár riaditeľky ZŠ s MŠ Poprad – Sp. Sobota ovládli BARANI Banská Bystrica

Turnaj o pohár riaditeľky ZŠ s MŠ Poprad – Sp. Sobota ovládli BARANI Banská Bystrica

V tréningovej hale mesta Poprad sa v dňoch 4. a 5 novembra 2023 odohral Turnaj o pohár riaditeľky ZŠ s MŠ Poprad – Sp. Sobota. Tohto medzinárodného podujatia sa zúčastnilo sedem tímov žiakov šiesteho ročníka.

Mužstvá odohrali medzi sebou zápasy trvajúce 2 x 20 minút. Turnaj mal vysokú úroveň, a to aj vďaka veľmi kvalitným tímom, ktoré tento rok potvrdili svoju účasť. To potešilo aj samotnú riaditeľku ZŠ s MŠ Poprad – Sp. Sobota PaedDr. Adrianu Oravcovú. „Je skvelé, aké mužstvá sme presvedčili, aby sa zúčastnili turnaja, ktorý je pod záštitou práve našej školy. Toto podujatie by sa ale nemohlo v takej kvalite odohrať bez mládežníckeho klubu HK ŠKP Poprad, ktorý ho zastrešil organizačne. Poďakovať sa určite patrí aj mestu Poprad a primátorovi Ing. Antonovi Dankovi, ktorí nám poskytli priestory hlavnej aj tréningovej haly. Turnaj určite zorganizujeme aj budúci rok, latku určite nechceme podliezať,“ uviedla na záver podujatia riaditeľka.

Obsadenie mimoriadne potešilo aj šéftrénera mládeže miestneho klubu Romana Tomasa. „Privítali sme kluby, ktoré sa v Poprade na tomto turnaji predstavili aj premiérovo, to sa týka českých celkov. Ohlasy po turnaji boli veľmi pozitívne. Je dôležité, že sa chcú k nám v budúcnosti vrátiť. Takéto duely posúvajú vpred aj našich chlapcov, preto v týchto kvalitných podujatiach budeme určite pokračovať aj v budúcnosti, a to pri všetkých ročníkoch. Chcel by som sa na záver poďakovať mestu Poprad a primátorovi Ing. Antonovi Dankovi, bez ktorých by tieto podujatia nemohli existovať,“ podotkol šéftréner HK ŠKP Poprad Roman Tomas.

Umiestnenia:

7. Academia Székesféhervár

6. HC MAD BULL České Budějovice

5. HK ŠKP Poprad

4. MHA Martin

3. HC Litvínov

2. HC Slovan Bratislava

1. Barani Banská Bystrica

Najlepším útočníkom turnaja sa stal Adam Špirko (MHA Martin), brankárom Šimon Bertlík (HC Litvínov) a obrancom Juraj Gálik (SC Slovan Bratislava). Za najužitočnejšieho hráča podujatia bol vyhlásený Tomáš Handzuš (Barani Banská Bystrica).

Celú fotogalárie nájdete TU